Over Bezoek aan het Vlaams Tram- en Busmuseum

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

26 apr
Berchem - VlaTAM, het Vlaams Tram - en Autobusmuseum

Bezoek aan het Vlaams Tram- en Busmuseum

Gegidst bezoek aan het historische stelplaatsgebouw 'Groenenhoek', waar een grote collectie trams en bussen staat o.a. van de NMVB.

vrijdag 26 april 2024 om 14:30 uur

Het Vlaams Tram- en Busmuseum in Berchem is een bijzonder museum, gelegen in het historische stelplaatsgebouw 'Groenenhoek' op de Diksmuidelaan 42 in Berchem.

Het gebouw dateert uit 1912 en is sinds 1996 als beschermd monument geklasseerd. Dit museum beschikt over een grote collectie trams en bussen.  Onze gids, Yves Goffin - voormalig woordvoerder bij busbedrijf Van Hool - zal u vast meer boeiende details kunnen vertellen over deze bijzondere verzameling, die gewijd is aan de geschiedenis van het openbaar vervoer in België, in Vlaanderen en in Antwerpen in het bijzonder.

Bij mooi weer kunnen degenen die er zin in hebben, nadien mee wandelen naar de 'Jardin Public' in het Te Boelaerpark en daar op het buitenterras van een drankje genieten.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

DF leden betalen € 8 voor de gegidste rondleiding, niet-leden €13 te storten op BE49 9790 8718 0571 met vermelding bezoek tram- en busmuseum. Te storten voor 12 april a.s.
Meer info op annevh51@gmail.com of 0474/444 987

Labels: Geschiedenis & Erfgoed1 sessieBezoek met gidsGegidste wandelingCultuurregio Antwerpen